Home ♪ Wie zijn wij? ♪ Docenten

Leraren Vioolstudio 020!

 

Naam: Elize Visser

Geboortedatum: 13 december 1991

Hobby’s: concerten & festivals bezoeken/spelen, hardlopen, koken, lezen.

Lievelingsdier:  hond

L ievelingskleur: okergeel

Favoriete Componist: Bach, Beethoven, Mahler.

Favoriete muziek:  Voornamelijk klassiek en metal, maar ik luister van alles.

Talen: Nederlands, Engels

 

Wie is Elize Visser?

Toen ik 3 jaar oud was wist ik dat ik viool wilde spelen, maar op mijn 6e mocht ik dan ook echt beginnen. Ik heb lang les gehad op de muziekschool in Neede en ook twee jaar privéles gevolgd in Duitsland. Op mijn 17e startte ik mijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar ik studeerde bij Eeva Koskinen. Tijdens mijn bachelor studie heb ik o.a. in het Nederlands JeugdOrkest gespeeld, volop kamermuziek gespeeld en veel mogen lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Ook volgde ik methodiek- en pedagogieklessen.

Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik studeer bij Kees Koelmans en David Peralta. Daarnaast heb ik twee jaar een academieplek gehad in het Nederlands Philharmonisch Orkest, waardoor ik met regelmaat in het orkest meespeelde en coaching kreeg van orkestleden.

Naast orkestspel geniet ik ook enorm van lesgeven. Ik vind het heel interessant om per leerling te kijken welke manier van lesgeven het beste aansluit. Plezier en motivatie staan in mijn lessen voorop, waardoor ik het belangrijk vind om een goede balans te hebben tussen gestructureerd werken, lekker spelen en een fijne lessfeer. 

Amsterdam IJburg  Reserveer Proefles!

 

Cello! 

Naam: Carlijn van Wijk

Geboortedatum: 26 september 1989

Hobby’s: dans (experimental hiphop)

Lievelingsdier:  pinguin

L ievelingskleur: geel

Favoriete Componist: Shostakovich, Nina Simone

Favoriete muziek: jazz, klassiek, soul, blues, hiphop, rock

Talen: Nederlands, Engels, Spaans

 

Wie is Carlijn van Wijk?

Toen ik 5 jaar oud was koos ik voor de cello. Na vele jaren intensief privé les op de muziekschool 'Valentina' in Oegstgeest, ben ik op mijn 14de cellolessen gaan nemen op het Conservatorium in Den Haag bij Wiesje van Eersel. Ik was al veel aan het spelen in verschillende (lokale) orkesten voordat ik op jonge leeftijd werd aangenomen bij het Jeugd Orkest Nederland. Hier heb ik veel jaren actief meegespeeld. Vanaf mijn 18de ben ik mij gaan verdiepen in een breder genre dan klassiek. Ik ontdekte dat mijn liefde voor cello op een andere manier ook tot uiting kon komen. Voornamelijk met het lesgeven aan kinderen en met mijn cello-singer-songwriter project.

In de twee jaren dat ik in Londen heb gewoond heb ik meegedaan met verschillende projecten waarbij ik voornamelijk in de jazz improvisatie scene werd uitgedaagd met cello en zang. Toen ik daarna in Buenos Aires woonde heb ik dit doorgezet en heb ik mijn eigen composities met cello en zang op een epee uitgebracht onder mijn artiestennaam 'Carly E.'. Met heel veel plezier heb ik daar ook altijd lesgegeven aan kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Afgelopen zomer (september 2016) ben ik teruggekeerd naar Amsterdam en was ik zeer verheugd dat ik het lesgeven direct kon voortzetten en mij kon aansluiten bij de Stichting Leerorkest als cello docent. Via deze stichting geef ik cellolessen op basisscholen van groep 5 t/m 8.
Ik heb enorm veel passie voor lesgeven aan kinderen en voor cello. Door mijn open en enthousiaste houding kan ik kinderen altijd op een leuke manier motiveren. Dit is iets wat op natuurlijke wijze gaat. Per leerling bekijk ik persoonlijk waar ze behoefte aan hebben en wat voor leerplan het beste werkt. De lessen zijn leuk, ontspannen en inspirerend.
 

Enthousiast geworden?

Vanaf januari 2017 geeft Carlijn op zaterdag ochtend les op IJburg (Kiekstraat).

Amsterdam IJburg  Reserveer Proefles!

 

 

Viool! 

Naam: Sabine van Lier
Geboortedatum:  6 april 1988
Hobby's: zwemmen, yoga, dansen, koken, films en series kijken
Lievelingsdier: een dolfijn
Lievelingskleur: rood
Favoriete componist: Sibelius, Poulenc en Bach
Favoriete muziek: klassieke muziek, flamenco muziek, wereldmuziek

Wie is Sabine van Lier?

Ik ben Sabine, ik ben 28 jaar oud en kom uit Delft. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met vioolspelen en vanaf mijn vijfde kreeg ik vioollessen op het Hellendaal Vioolinstituut te Rotterdam. Mijn hobby werd daarna al snel een serieuze bezigheid. Mijn bacheloropleiding heb ik cum laude afgerond aan het Utrechts conservatorium. Mijn wens om nog een tijdje in het buitenland te studeren, kwam in 2014 in vervulling. Toen ben ik in Bremen met mijn masteropleiding begonnen. Op dit moment rond ik mijn studie af, werk ik als freelance violiste, en geef ik met veel plezier vioolles. Ik geef regelmatig concerten in binnen- en buitenland met verschillende orkesten en kamermuziekensembles.

 

Vanaf het begin van mijn conservatoriumopleiding heb ik lesgegeven. Onder andere bij de vioolstudio en privé in Delft, Utrecht en Bremen. Nu, na een pauze van anderhalf jaar, kom ik vanaf januari 2017 weer terug bij de vioolstudio. Ik probeer in mijn lessen veel met mijn leerlingen samen te spelen en plezier tijdens de vioolles staat bij mij voorop!

​Enthousiast geworden? Sabine gaat vanaf januari 2017 les geven op woensdag in Hoograven.

​Stuur een mailtje naar de Vioolstudio als je bij haar een proefles wilt aanvragen: info@vioolstudio.nl

 
 

 

Contrabas! 

Naam: Mathias Breton

Geboortedatum: 20 november

Hobby’s: Muziek, koken.

Lievelingsdier:  Vos

L ievelingskleur: Blauw

Favoriete Componist: Mozart, Bach, Miles Davis, Bill Evans.

 

Wie is Mathias Breton?

Ik ben begonnen met basgitaar toen ik ongeveer 16 jaar oud was. Ik heb dan les op de muziekschool genomen naast mijn activiteit als jong muzikant in diverse pop en funk bands in de regio waar ik uit kom.
Mijn passie voor de muziek werd groter en groter en ik had enorm zin om nog meer over de muziek te leren. Improvisatie en jazz muziek was een van mijn grootste motivatie om naar de conservatorium hier in Rotterdam te komen studeren. En sinds dan ben ik hier in Nederland gebleven, waar ik nu er les geef en waar ik speel in diverse projecten met eigen stukken en ook van andere muzikanten..

 Mathiasgeeft  les op woensdag in de Lutmastraat.

Amsterdam, De Pijp - BSO Iduna - woensdag     Reserveer Proefles!

 

 

 

Cello! 

Naam: Saskia Le Poole

Verjaardag: 31 januari, tegelijkertijd met Prinses Beatrix.

Hobby’s: Wandelen in de natuur en winkelen.

Lievelingsdier:  Cavia's, koeien, paarden en varkens. Thuis heb ik 3 goudvissen.

L ievelingskleur: Zachtroze, helderblauw en paasgeel.

Lievelingsmuziek: Yo-yo Ma, Apocalyptica, Bach, Nightwish, Vivaldi.

Talen: Nederlands en Engels.

 

Wie is Saskia Le Poole?

Toen ik 15 jaar was begon ik met cello spelen.
Daarvoor heb ik dwarsfluit, trompet en gitaar gespeeld.
De cello is altijd uitdagend en veelzijdig, je kunt er zoveel verschillende klanken uit halen!
Naast klassieke klanken (zowel melodie als begeleiding) kun je op de cello ook popmuziek, balkan, tango en rockmuziek spelen.
En om rockmuziek te spelen heb ik zelfs speciaal een elektrische cello laten maken in de vorm van een vlinder!

Lesgeven vind ik geweldig om te doen. Voor mij maakt het niet uit hoe oud een leerling is, en of hij/zij veel of weinig natuurlijke aanleg heeft. Plezier en inzet zijn wel heel belangrijk!
Ik heb ervaring met het geven van individuele lessen aan leerlingen van alle leeftijden. Ook geef ik groepslessen.
Ik heb cello gestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Bachelor en Master). Mijn belangrijkste leraren waren Paul Uyterlinde en Dmitry Ferschtman.
Nu woon ik in Amsterdam en geef ik les op verschillende basisscholen in Amsterdam Zuidoost voor het Leerorkest.
Als uitvoerend celliste geef ik o.a. concerten op cruise-schepen met strijkkwartet en pianotrio, doe ik studio-opnames voor popartiesten, en ben ik af en toe op tv te zien!

 

Enthousiast geraakt over Saskia en wil je graag celloles bij haar komen volgen? Reserveer dan een proefles via onderstaande button. Saskia geeft op vrijdag les in De Pijp in Amsterdam. 

 

Amsterdam, De Pijp - BSO Iduna - vrijdag                          Reserveer Proefles!

 

 

 

Cello! 

Naam: Olsi Dhami

Geboortedatum: 12 december 1984

Hobby’s: Films kijken, schaken, voetballen, reizen, koken

Lievelingsdier:  Koe

L ievelingskleur: Wit

Lievelingscellist: M. Rostropovich, P. Tortelier, Anner Bijlsma

Lievelingsmuziek: Klassiek, Tango, Balkan, World music

 

Wie is Olsi Dhami?

Mijn lange muziekcarriere begon op 5-jarige leeftijd in Albanië, waar ik op het Conservatorium celloles kreeg. Vervolgens zette ik mijn muziekeducatie voort op het Conservatorium van Athene, Utrecht en Brussel, o.a. bij N. Kavakos, T. Rosler en O. Leka. Doordat ik aan vele verschillende doceerstijlen ben blootgesteld, kan ik mijn manier van lesgeven goed aan passen aan wat de student nodig heeft. Ik geef al 12 jaar met plezier les aan alle niveaus en leeftijden. Behalve het lesgeven ben ik erg actief in de kamermuziekwereld met mijn klassieke strijkkwartet "Nefeli" en met Balkan en Spaanse muziekgroepen.

Enthousiast geraakt over Olsi en wil je graag celloles bij hem komen volgen? Reserveer dan een proefles via onderstaande button. Olsi geeft op dinsdag en woensdag les in het Centrum van Amsterdam. 

 

Amsterdam Centrum - Sint Jacobsstraat    Reserveer Proefles!

 

 

Viool! 

Naam: Aleksandra Liubomirova

Geboortedatum: 19 juni 1987

Hobby’s: Reizen, lezen

Lievelingsdier:  Hond

L ievelingskleur: Groen, zwart

Favoriete Componist: Shostakovich, Schnittke, Beethoven

 

Wie is Aleksandra Liubomirova?

Mijn opleiding begon op 6-jarige leeftijd op de B. Dvarionas Muziekschool in Vilnius, Litouwen. Al snel begreep ik dat ik een professionele violiste wilde worden. Ik behaalde mijn Bachelor diploma als uitvoerend en docerend violiste aan het Codarts conservatorium van Rotterdam en voor de Masteropleiding studeerde ik af in Zweden aan de Akademie voor muziek en drama van Goteborg. Momenteel ben ik actief als kamermusicus met mijn ensemble “Nefeli string quartet”.

Naast musiceren ligt mijn passie erg bij lesgeven. Ik heb ruim tien jaar ervaring met lesgeven op verschillende muziekscholen en privé.

Ik geloof in een natuurlijke verbinding tussen muzikaliteit en techniek. Graag wil ik de mogelijkheden van elke leerling zo goed mogelijk tot uiting brengen om het uiterste plezier van het muziek maken te kunnen bereiken.

Ik geef les in het Nederlands, Engels, Russisch en Litouws.

Enthousiast geworden? Aleksandra geeft les op woensdag en zaterdag.

Amsterdam Centrum - Sint Jacobsstraat     Reserveer Proefles!

 

Viool en altviool! 

Naam: Aida Alvarez

Geboortedatum: 29 maart 1981

Hobby’s: reizen, lezen, surfen.

Lievelingsdier:  Ik heb hond, vis en hamsters gehad maar de kat...Ik houd ervan!

L ievelingskleur: blauw

Favoriete Componist: Mozart, Brahms, Biber, Schubert...en veel meer!

Talen: Nederlands, Español, English

 

Wie is Aida Alvarez?

Ik kwam twee jaar geleden naar Nederland voor een muziekstage en ik vond deze stad heel mooi dus ik besloot om hier te blijven. Ik kom uit Spanje, daar heb ik als viooldocent en muziekdocent bijna 10 jaar met studenten van alle lefttijden gewerkt .

Als speler heb ik in talrijk orkesten viool en altviool gespeeld.

Nu studeer ik altviool met Richard Wolfe op het Utrechts Conservatorium en volgend jaar wil ik een masters degree  halen. Ik wil mijn opleiding voortzetten en nooit stoppen met studeren en het leren van nieuwe dingen.

Ik denk dat een goede leraar aan zijn studentes gereedschappen en motivatie moet bieden om ze meer van hun muziek en hun instrument te laten genieten. Iedereen is in staat om een instrument te spelen, alles hangt af van je motivatie en inzet.

Aida geeft les op woensdagmiddag op de Linnaeusschool in Amsterdam Oost, Derde Oosterparkstraat 360, 1092 SE Amsterdam.

Amsterdam Oost - Linnaeusparkweg - Woensdag Reserveer Proefles!

Viool! 

Naam: Anna Hiemstra
Geboortedatum: 28 februari 1988
Hobby's: Yoga, koken, hardlopen
Lievelingsdier: Poes
Lievelingskleur: Groen
Favoriete componist: Schubert
Favoriete muziek: Klassieke muziek

Wie is Anna Hiemstra?

Ik ben in Nederland geboren, maar ik heb gestudeerd in New York aan Mannes School of Music.
Ik heb na mijn studie een tijd in New York gewoond om op te treden en om les te geven.
Ik stond hier op de podia van Carnegie Hall en Lincoln Center, een geweldige ervaring.
Daarna verbleef ik een tijd in Schotland, waar ik veel heb les gegeven en heb opgetreden met orkest en strijkkwartet.
 
Sinds ik weer in Nederland ben, neem ik vaak de trein of het vliegtuig om in een ander land concerten te geven. Altijd spannend om wat van de wereld te zien met de viool op je rug! 
 
Ik vind het leuk om aan groepjes les te geven, we kunnen allemaal zo veel leren van het samenwerken, en het is natuurlijk ook gewoon gezellig.
 
Enthousiast geworden? Anna geeft les op vrijdag in Utrecht Terwijde.
  
Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!
 
 

Viool! 

Naam: Mary-Ann Eessaar

Verjaardag: 6 september 1987

Hobby’s: Yoga, breien, koken

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Hond

Lievelingskleur: Turkooisblauw

Lievelings-componist: Arvo Pärt, Mendelssohn, Bach

Favoriete muziek: Klassieke muziek, jazz

Wie is Mary-Ann Eessaar?

Ik ben in Estland geboren en woon nu al 5 jaar in Amersfoort, Nederland. Ik ben als een heel klein meisje begonnen met vioolspelen, toen was ik slechts 5 jaar oud.

Ik heb in Tallinn, Estland mijn bachelor opleiding gedaan bij professor Mare Teearu en daarna mijn masterdiploma gehaald aan het Utrechts Conservatorium waar ik vioolles kreeg van Elisabeth Perry.

Dankzij vioolspelen heb ik heel veel van de wereld gezien, ik ben zelfs in Australië geweest met het strijkorkest van mijn school. Ook heb ik kunnen optreden op het grote podium van Disneyland, Parijs.

Ik probeer altijd het sfeer in het les leuk houden en vind de persoonlijke contact met leerlingen en ouders heel erg belangrijk.

Ik vind les geven heel erg leuk en ik probeer het ook altijd zelf leuk houden. Ik vind het belangrijk om vioolspelen en leren met plezier doen. Ik probeer zo veel mogelijk samen met mijn leerlingen te spelen, op viool of op piano. Dat maakt het muziek maken veel gezelliger.

Op dit moment werk ik ook bij het Muziek Educatie Centrum in Amsterdam en Muziekschool Scherpenzeel.

Enthousiast geworden? Mary-Ann geeft op woensdag les in basisschool De Spits, Utrecht-Lunetten.

Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!

Viool en altviool! 

Naam: Dieuke van der Wielen

Verjaardag: 27 december

Hobby’s: Lezen, koken en bakken, en lekker naar de bergen om te lopen

Lievelingsdier: kat (ik heb er 2!)

Favoriete muziek: kamermuziek uit alle tijden

Talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits

Ik begon met vioolspelen op de muziekschool in Alkmaar toen ik 10 jaar was, en na een paar jaar kon ik meespelen in het Noord-Hollands Jeugdorkest. Toen werd het pas echt leuk! Muziek maken met andere mensen vind ik het fijnste wat er is. Tijdens mijn studie aan het conservatorium in Rotterdam ben ik overgestapt op de altviool, een grotere en lagere versie van de viool.

Na mijn afstuderen heb ik in veel orkesten meegespeeld, waaronder 2 jaar in het Balletorkest. Daarnaast speel ik al heel lang strijkkwartet; kamermuziek maken vind ik het fijnste  om te doen.

Toen ik 17 jaar was ben ik begonnen met lesgeven, en dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Beginners of gevorderden, kinderen of volwassenen, alleen of in groepjes, dat maakt mij niet uit. Het samen muziek maken en het plezier daarin overbrengen is geweldig om te doen!

Daarnaast geef ik al 15 jaar muziekles op het (speciaal) basis onderwijs, en werk ik nu sinds 3 jaar bij het Leerorkest in de Bijlmer in Amsterdam.

Enthousiast geworden? Dieuke geeft op maandag les in de Flevoparkschool (Amsterdam Oost), op afspraak ook op andere dagen. Op woensdag geeft Dieuke les op IJburg. Daar zal ze ook veel duo- en triolessen geven. Duolessen zijn meestal 30 min, triolessen minimaal 45 min. Dus als je een vriendje of vriendinnetje weet die ook op vioolles wil, kunnen jullie ook samen komen!

Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!

 

Viool! 

Naam: Koen Stapert

Verjaardag: 25 september

Hobby’s: Naar muziek luisteren, naar concerten gaan, tekenen en sporten (met name voetballen met vrienden)

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: een witte uil

Lievelingskleur: Ultramarijn

Lievelings-componist: Brahms

Wie is Koen Stapert?

Mijn naam is Koen Stapert, ik kom uit Twello in Gelderland en ben op mijn 5de jaar begonnen met viool spelen aan de Deventer Muziekschool. Er zijn 3 personen die mij als kind de liefde voor muziek hebben bijgebracht. Ten eerste zijn dat mijn ouders, die er voor zorgden dat ik toen ook al de hartverwarmende plaatopnames van grote violisten als Grumiaux, Szeryng, Oistrakh en Heifetz kon horen. Ik had mij geen betere voorbeelden kunnen wensen! Ten tweede mijn tweede lerares die mij vanaf mijn 10de tot mijn 16de heeft lesgegeven. Zij komt uit Georgie, en ik kwam bij toeval bij haar terecht doordat ik een advertentiebriefje van haar in de supermarkt zag hangen. Zij heeft met (haar Georgische/ Russische) hart en ziel les gegeven en heeft me enorm gestimuleerd om viool te blijven spelen.

Ik houd ervan om met overgave les te geven, mijn fantasie en creativiteit te gebruiken, en die ook bij de leerling aan te sporen. Ik vind het belangrijk om een mooie balans te vinden tussen gedisciplineerd werken en het gebruiken van humor om te sfeer toch ontspannen te houden. Vioolspelen kan iedereen leren. Het gaat erom geconcentreerd en vindingrijk te werk te gaan. Ervaring in het lesgeven heb ik opgedaan tijdens de methodiek lessen op het conservatorium, met Wiesje Miedema en door zelf prive-les te geven.

Verder heb ik in Amsterdam mijn bachelordiploma behaald bij Kees Koelmans, waarna ik een jaar in Weimar (Duitsland) heb gestudeerd. Na een jaar ben ik weer teruggekeerd naar Amsterdam, en op dit moment ga ik met groot plezier aan mijn tweede jaar master beginnen bij Liviu Prunauru, weer aan het Conservatorium van Amsterdam.

Enthousiast geworden? Koen geeft les in Amsterdam West (Admiraal de Ruijterweg)  op maandag.

Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!    

 

Beluister hier het prachtige vioolspel van Koen:

Naam: Mark Zandstra

Verjaardag: 16-10-1963

Hobby’s: Luisteren naar muziek en zelf viool spelen

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier:Dolfijn

Lievelingskleur: Blauw

Lievelings-componist: Johan Sebastiaan Bach

Favoriete muziek: Vioolconcert van Beethoven

Wie is Mark Zandstra?

Ik studeerde viool aan het conservatorium van Amsterdam bij viool pedagoge Davina van Wely en behaalde daar ook het diploma Uitvoerend Musicus. Na mijn afstuderen maakte ik begin jaren 90 deel uit van diverse ensembles waaronder het Gelders Orkest. Later ben ik me meer gaan toeleggen op lesgeven en het spelen van kamermuziek. Heel veel van het viool repertoire heb ik zelf gestudeerd en ik ben me blijven ontwikkelen in die zin dat ik dit repertoire altijd heb bijgehouden. Tegenwoordig treed ik nog af en toe op in viool piano bezetting.
Recent volgde ik een training voor Suzuki viooldocent.

Wanneer ben je begonnen met vioolspelen? Op mijn negende

Wat maakt jou een leuke meester? Ik ben vriendelijk en weet enthousiasme voor viool spel en muziek over te brengen.

Waar heb je gestudeerd en bij wie? Aan het conservatorium van Amsterdam bij Davina van Wely

Waar kom je vandaan? Geboren in de Verenigde Staten van Amerika en opgegroeid in Nederland

Ben je enthousiast geworden en wil je een gratis proefles?  Mark geeft op vrijdag in IJburg les.

Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!

Hij geeft op die middag ook de snuffelcursus en Suzuki viool, kijk hiervoor bij het lesaanbod op deze site..

Algemene muzikale vorming (AMV)! 

Naam: Marynka Nicolai-Krylova

Verjaardag: 30 maart

Hobby’s: Breien

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: een kat

Lievelingskleur: Rood

Lievelings-componist: Satie

Talen: Nederlands, Russisch, Engels

Wie is Marynka Nicolai-Krylova?

Marynka Nicolai is geboren en getogen in Moskou, Rusland. En zelfs als klein kind was het duidelijk dat ze altijd op zoek was naar het leven en naar vrijheid door muziek, altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich te uiten. Het was ook geen verrassing dat Marynka zich ontwikkelde op een manier die de grenzen tussen kunstvormen deed vervagen zodat haar kunst gewoon kunst kon zijn: een manier van uiten die de je de magie die om ons heen is laat zien. Op 7­jarige leeftijd kwam Marynka met muziek in aanraking, uiteindelijk studeerde ze compositie en theater in Moskou. In 1990 verhuisde Marynka naar Amsterdam en ze studeerde compositie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en theater aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Als docent begrijpt Marynka de essentie van lesgeven, kennis doorgeven op een manier die mensen dichter bij hun droom brengt. Ze gaat verder dan conventionele methodes and laat zien dat iedereen muziek kan maken. 

Marynka is aan de vioolstudio verbonden als AMV docente.

 

Viool! 

Naam: Paula Aguiló Sagristà

Verjaardag: 29 juni 1984

Hobby’s: Zwemmen, snowboarden, lezen, reizen, jazz met mijn vriend (trompettist) spelen, dansen

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Een ijsbeer

Lievelingskleur: Rood

Lievelings-componist: Händel, Mozart, Brahms, Richard Strauss

Talen: Engels, Catalaans, Spaans, Nederlands, Frans

Wie is Paula Aguiló Sagristà?

Ik ben geboren in het zuiden van Catalonië (Spanje). Op zevenjarige leeftijd ben ik begonnen met notenleer, solfege en gehoortraining en op negenjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste vioolessen. Ik had echt plezier in het spelen en toen ik vijftien jaar oud was verhuisde ik met mijn gezin naar Barcelona alwaar ik mijn vioolstudie voortzette bij A. Puig. Tussen 2002 en 2005 woonde ik in Madrid waar ik studeerde bij A. Baget.

In 2005 verhuisde ik naar Nederland. Ik heb gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij J. Walta en P. Brunt. Daarna heb ik in Rotterdam gestudeerd aan Codarts bij B. Shamir. Vanaf 2011 studeer ik privé bij professor Minchev te Essen in Duitsland.

Ik heb masterclasses gevolgd in Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Spanje en Zwitserland bij leraren als M. Minchev, C. Serban, M. Fuks, M. Zweig, V. Manoogian, G. Nikolic, P. Graffin en M. Guillén en anderen.

Ik heb lessen Alexandertechniek gevolgd en ik ben bekend met Body Mapping voor violisten.

Ik houd van spelen in een orkest. Ik heb samengewerkt met het Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Filharmònica de Cambra de Catalunya (Spanje) en Sinfonia Rotterdam.  Ik maak deel uit van het Ensemble Béziers Musikè (Frankrijk) en het Orquestra Camera Musicae (Spanje).

Sinds Maart 2012 ben ik lid van Stichting Musicians Worldwide.

Ik ben ruim drie jaar geleden gestart met lesgeven en dit is een voortdurende bron van inspiratie voor mij geweest. Het geeft mij veel voldoening om studenten te volgen bij hun ontwikkeling, te participeren in hun eigen ontwikkelingen en om hen te gidsen door het verrijkende process van het leren om muziek te maken.

Tijdens mijn lessen help ik leerlingen om juist contact te maken met het instrument en ik zorg voor een positieve relatie met muziek door de ontwikkeling van gehoorvaardigheden te ontwikkelen, benevens een goed ritmegevoel en een optimaal gebruik van het lichaam zodat mijn leerlingen in staat zijn om in verbinding te treden met hun muzikale voorstellingsvermogen.

Enthousiast geworden? Paula geeft les op maandag aan de Stadionplein (Amsterdam Oud Zuid).

Volg het menu en schrijf direct in voor een proefles:   Reserveer Proefles!

  

Muziek op Schoot! 

Naam: Deborah de Liever

Verjaardag: 25-09-1958

Hobby’s: Zingen (dit is eigenlijk mijn vak…), Hobo spelen, lezen, films kijken, koffie drinken (liefst met vriendinnen) en naar het theater gaan.

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Mijn poes Droppie.

Lievelingskleur: Bordeaux en paars.

Lievelings-componist: Opera’s van Puccini en Les Nuits d’été van Berlioz.

Lievelings muziek: Klassiek, Klezmer,  wereldmuziek en Orphaned Land.

Wie is Deborah de Liever?

Ik ben begonnen met zingen toen ik psychologie studeerde in het VU-koor (Koor van de Vrije Universiteit) en in een bandje waarin ik volksmuziek zong. Daarna ben ik op (klassiek) zangles gegaan.

Ik ben een leuke juf omdat ik enthousiast ben over mijn vak, van veel soorten verschillende muziek houd, heel geduldig ben en het leuk vind om contact te hebben met mensen (van jong tot oud). Ik heb zang gestudeerd bij Paula de Wit en heb Staatsexamen Solozang B gedaan. Daarna heel veel nascholingen, zoals Muziek-op-schoot, Muziek, spel en beweging (voor kinderen van 4 tot 12), Projectdocent in de klas en Kunst in Leren (voor in het basisonderwijs) en krijg ook nu nog nascholingsmodules voor Cultuurdocent.

Op gebied van lesgeven heb ik al behoorlijk veel ervaring en ook heel gevarieerd. Ik geef zangles klassiek en musical aan volwassenen, Muziek op schootlessen (zowel op muziekscholen, een peuterspeelzaal als in een asielzoekerscentrum), Cursus Muziek en beweging voor kleuters, Cursus AMV (voor kinderen van 6 tot 10 jaar), en heb 2 koren die ik dirigeer. Ook ga ik op een muziekschool twee cursussen Geschiedenis van de Vocale Muziek en van de Opera geven voor volwassenen.

Wat betreft ervaring in de uitvoeringspraktijk: ik heb veel muziektheater gedaan; in grote operaproducties in het koor gezongen (o.a. in de RAI en in Spanga), heb ook een trio met een andere zangeres waarmee we optreden met een pianist(e), waarmee we duetten en solostukken zingen in verschillende  stijlen, zoals opera, musical, klassiek en mijn specialiteit is Jiddische muziek. Ook heb ik vertelvoorstellingen gedaan samen met andere zangeressen en de schrijver Guus Kuijer. Verder zing ik regelmatig met een multicultureel ensemble voornamelijk op benefietconcerten (bv. voor een weeshuis in Sri Lanka of voor ‘Integration Dinner’ en ook dan zing ik zeer gevarieerd repertoire, ook meer lichte muziek.
Ik werk nu op een Asielzoekerscentrum in Katwijk, muziekscholen in Hoofddorp, Hillegom en Hoorn, een peuterspeelzaal in Bloemendaal, mijn koren zijn in Vijfhuizen en Weteringbrug en vanaf 9 januari dus ook bij de Vioolstudio! En wat het zingen betreft zing ik waar en wanneer ik gevraagd wordt…

Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon nu alweer 13 jaar in Hoofddorp. Daar woon ik met Droppie, mijn man en twee trompetspelende pubers: mijn zoon Daniël van 16 en mijn dochter Anne-Rosa van bijna 13.
En o ja, dinsdag is mijn hobodag: dan heb ik ’s middags les en ’s avonds speel ik in het leerlingenorkest van de plaatselijke Harmonievereniging samen met mijn dochter. En ik heb ook nog regelmatig zelf zangles van Ingrid Voermans, want ik ben ook nog helemaal niet uitgeleerd!

 

Viool! 

Naam: Katarzyna Arnhold

Verjaardag: 4 augustus 1968

Hobby’s: Muziek schrijven, muziek spelen (viool of piano), lezen/herlezen, schaken, Tiende Muze

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Een meeuw...dan zou ik kunnen vliegen, altijd bij de zee zijn en mooie geluiden maken.

Lievelingskleur: Blauw - de kleur van het water in de zee en van de hemel

Lievelings-componist: Te veel om op te noemen. Ik zou er niet één kunnen kiezen.

Mijn favoriete muziek: Hedendaagse muziek, die met hart en brein is gecomponeerd, zoals Ligeti, Lutoslawski en zeker ook oude muziek: Mahler, Bach, Machault en wereldmuziek, vooral de Oosterse muziek.

Wie is Katarzyna Arnhold?

Karzyna is geboren in Polen. Daar kreeg ze haar eerste vioollessen toen ze 7 was en na een paar jaar ook pianolessen. Eigenlijk vindt ze beide instrumenten voor zichzelf even belangrijk en op een natuurlijke wijze complementair.

Ze is afgestudeerd als componiste in Polen aan de Akademia Muzyczna van Wroclaw en later aan het Conservatorium van Amsterdam (Master Programma Hedendaagse Muziek door niet Westerse Technieken met Rafael Reina).

Als studente in Polen bleef ze op de viool spelen en kreeg ze steeds vioollessen als bijvak.

Daarna schreef ze ook veel muziek voor viool samen met verschillende instrumenten of stemmen. Sommige van haar composities, "Scetches to Portrait", "Glossary", "Laughing like Rustle of Dry Leaves", heeft ze zelf uitgevoerd als violiste in Polen en in Spanje.

In haar vaderland was ze werkzaam als componiste, journaliste bij de Poolse Radio in Wroclaw en docente op de Middelbare Muziekschool.

In Amsterdam werkt ze op dit moment vooral met kinderen bij Muziekschool Zuid-Oost (cursussen Zingen&Swingen, en Keyboard) en is zij verbonden aan Muziekschool West als viool-docente bij Het Leerorkest. Alhoewel haar voorliefde uitgaat naar de klassieke muziek, is zij ook betrokken geweest bij de Popkids projecten met Ernest Dobber, hetgeen ze als zeer verrijkend heeft ervaren.

Muziek maken kan op verschillende manieren. Belangrijk is het leerproces met vooral de vertrouwensrelatie tussen leraar en leerling, waarbij de gezamenlijke ontdekkingsreis door de klankwereld met behulp van onvermoede eigen muzikale inzichten, tot een aangename en duurzame samenwerking moge leiden.

 

 

Katarzyna werkt op woensdag in Amsterdam Oost (Christiaan de Wetstraat) Reserveer Proefles! 

 

 

Naam: Linda Lopes Cardozo

Verjaardag: 7 maart 1951 

Hobby’s: lezen, wandelen, zingen 

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Vogel

Lievelingskleur: Blauw

Lievelings-componist: Bach

Mijn favoriete muziek: Bach, Schubert, Ravel

Wie is Linda Lopes Cardozo?

Mijn eerste inspiratie voor het lesgeven kwam tijdens de methodieklessen van Coosje Wijzenbeek. Later volgde ik nog meer cursussen op dit gebied: bij Cui van Woerdekom en de nascholing bij Joyce Tan.

Toen ik was afgestudeerd kon ik invallen op de Vrije Muziekschool in Amsterdam, waar ik nog steeds werkzaam ben. De afgelopen jaren werkte ik verder voornamelijk bij De Gooische Muziekschool in Bussum. En daarnaast speel ik zo veel mogelijk in Het Promenade Orkest (koorbegeleiding).

Wat ik het leukste vind van vioolles geven is dat elke leerling weer een eigen aanpak nodig heeft. Ik geef het liefst individueel les 'op maat'.

 

Linda werkt op woensdag in Amsterdam Oud-Zuid. Wil je les bij Linda? 

 

 

Amsterdams Lyceum (Oud Zuid) - Woensdag  Reserveer Proefles!

 

 

Amsterdams Lyceum (Oud Zuid) - Vrijdag       Reserveer Proefles!

Viool en altviool! 

Naam: Anna Steenhuis

Verjaardag: 2 augustus 1989

Hobby’s: Lezen, en leuke dingen doen met vrienden

Als ik zou mogen kiezen, dan was ik het volgende dier: Een vogel

Lievelingskleur: Rood

Lievelings-componist: Bach en Schubert

Favoriete muziek: Ik luister het meest naar klassieke muziek, maar
houd ook heel erg van The Beatles

Wie is Anna Steenhuis?

Ik ben Anna, ik ben 26 jaar oud en kom uit Leiden. Vanaf mijn zevende
speel ik viool. Ik heb in Utrecht viool gestudeerd en ben nu bezig met het laatste
jaar van mijn masteropleiding viool.

Het liefst maak ik muziek samen met anderen: als duo met bijvoorbeeld
piano, in een strijkkwartet, of met een heel orkest. Dat doe ik
bijvoorbeeld in Utrecht of Amsterdam, maar ook over de grens, ik heb
onder andere concerten gegeven in Engeland, Italië, Estland en
IJsland. Afgelopen zomer speelde ik een maand in een orkest in
Duitsland en ik heb zelfs een jaar in Zwitserland gewoond om viool te
studeren.

Op dit moment werk ik, naast mijn studie, als freelance violiste, en
speel ik de ene week kamermuziek, en de andere week in een orkest.
Lesgeven doe ik ook graag, ik geef al les sinds het begin van mijn
conservatoriumopleiding. Ik heb onder andere twee jaar vioolles
gegeven aan de muziekschool in Leiden.

 

Anna geeft op vrijdag les in Utrecht Centrum/Noordwest. Wil je les bij Anna? Schrijf je dan hier in voor een proefles:

 

Utrecht Noordwest - Vrijdag - Anna      Reserveer Proefles!